Activitats

Actualment oferim la possibilitat a les famílies de que puguin compaginar la seva jornada laboral mentre els seus fills/es gaudeixen d’activitats extraescolars dins de la seva pròpia escola.

Les activitats es divideixen per grups d’edats, programades segons uns objectius específics per a cada activitat per tal de fomentar el creixement psicomotriu com maduratiu dels infants.

A les tardes, els nens/es poden quedar-se a berenar per posteriorment realitzar unes activitats dirigides per monitors qualificats i adaptades a les edats dels infants. Especialment destaca l’activitat d’ESTUDI ASSISTIT, integrat dins del PLA EDUCATIU D’ENTORN, promogut per la GENERALITAT i L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, on treballem conjuntament amb els mestres, ja que poden proposar nens/es perquè assisteixin a aquesta activitat i així intentar millorar entre tots l’evolució acadèmica del nen/a. No obstant els pares, omtricitatoque consideren important per els seus fills aquest reforç, també poden apuntar els seus fills a aquesta activitat com a d’altres més lúdiques que també organitzem, renovant trimestralment les activitats ofertes al centre.

Psicomotricitat

A través del moviment volem aconseguir que els infants es diverteixin alhora que milloren les seves pròpies àrees motrives, realitzant dinàmiques al gimnàs que faran que els petits aprenguin a expressar i a conèixer nous moviments del seu propi cos.

L’hora del conte

La finalitat de l’activitat no només comporta la lectura d’un conte als infants sinó que per a nosaltres l’espai del conte suposa el poder introduir elements del joc simbòlic que aconsegueixen fer que els nens/es aprenguin a construir-se coneixements a partir del que s’explica, alhora que activen la seva imaginació a través de diferents dinàmiques portades a terme mentre s’explica el conte, fent que els nens/es puguin posar-se en el lloc del personatges, disfressant-se i actuant com en el conte.

Bio dansa

Per nosaltres la dansa és tota manifestació que comporta un moviment, tant si és un ball com si es tracta d’un joc o cançó, ja que permet expressar tota mena de sentiments.

Iniciacio a les arts plàstiques

Amb aquesta activitat pretenem treballar diferents àrees com visuals, creatives i de desenvolupament psicomotriu, fent que l’infant visqui la plàstica lligada a una sèrie de motivacions de grup o personals que facin estimar allò que s’està fent, donant pas a la imaginació, al treball en equip, a la confiança…

Jocs esportius

La finalitat d’aquesta activitat és fer conèixer a l’alumnat diferents jocs esportius (tradicionals i no tradicionals) a través de l’activitat física promovent valors personals i socials com la responsabilitat, la creativitat, el respecte i la tolerància vers els altres…

L’objectiu inicial és practicar els esports més quotidians pels infants, sense que la fita final sigui guanyar o perdre sinó que s’ho passin bé.

Teatre (1er a 3er)

L’expressió de les emocions és una àrea molt important a treballar des de la infància, per això el teatre suposa un vehicle ideal per a poder fer aprendre als nens una via diferent per a poder canalitzar les seves emocions, ja sigui per a un nen/a massa tímid com per a un nen/a que utilitza la violència com a única via per a solucionar els seus conflictes.

Així és com per mitjà del teatre els nens/es podran anar interioritzant noves maneres de relacionar-se, d’expressar-se que podran aplicar en les diverses àrees de la seva vida diària.

Arts marcials pel conneixement corporal

Amb aquesta activitat pretenem que els infants puguin desenvolupar les seves capacitats motrives i psicològiques afavorint el seu creixement personal i social.

Així és com el cos i el moviment constitueixen els eixos bàsics de l’acció en aquesta àrea, afavorint el coneixement corporal en totes les seves possibilitats lúdiques, expressives i comunicatives.

Per tant, les arts marcials suposen pels infants una possibilitat per conèixer-se ells mateixos, aprendre dels seus companys i el seu entorn alhora que aprenen una nova forma de resoldre els seus conflictes, descobrint el diàleg i el control de les pròpies emocions, allunyats de la vella creença de que les arts marcials són únicament una via violenta en la resolució de conflictes.

Jocs dirigits

Nosaltres partim de la base que el joc infantil es necessari i útil, no només pel que s’aprèn mentre es juga sinó també pels coneixements que es construeixen a partir del que els petits es diuen i fan entre ells/es mentre juguen.

Alhora aquest joc és una manera de que els infants juguin sobre les idees que tenen sobre el seu entorn, els seus companys, la família i tot allò que gira entorn la seva vida.

Per tant considerem que el joc és una activitat fonamental; la vida de l’infant és joc; juga a créixer i creix jugant.

Escacs

La possibilitat de joc és infinita en els infants, però a mesura que creixen el joc es converteix en la millor via per l’aprenentatge en qualsevol àrea.

Amb aquesta finalitat volem que l’infant a través dels escacs pugui gaudir d’un espai per fomentar el seu intel·lecte alhora que aprèn la importància de mantenir el silenci per millorar la seva concentració tot aprenent a respectar a seus companys a través del joc.